Basketbol Tutkusu Senna'yı Tarsus'tan ABD'ye Götürdü

Türkiye'den Tarsus Amerikan Koleji 10. sınıf öğrencisi Senna Arman'ın seçildiği program çerçevesinde öğrenciler Washington'da özel bir okul olan St. Andrews Episcopal School ve Atlanta'da ise bir devlet okulu olan Marietta High School'da derslere ve etkin

7.03.2014 14:36:41 0
Basketbol Tutkusu Senna

Son yıllarda eğitimde, öğrencilerin kişisel yeteneklerinin ve kişiliklerinin geliştirilmesi eğilimi ağır basarken, okullar arası değişim programlarının da içeriği bu doğrultuda çeşitlenmeye başladı. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın başlattığı değişim programı ile basketbol oynayan öğrenciler Washington DC ve Atlanta’da misafir edildi. Yapılan elemeler sonucu Türkiye’den Tarsus Amerikan Koleji 10. sınıf öğrencisi Senna Arman’ın seçildiği program çerçevesinde öğrenciler Washington’da özel bir okul olan St. Andrews Episcopal School ve Atlanta’da ise bir devlet okulu olan Marietta High School’da derslere ve etkinliklere katılarak kendilerini geliştirme şansı buldular.  

Basket sahasında farklı kültürlerin buluşarak, kaynaştığını ifade eden Senna Arman, Atlanta’da öğrenci ailelerinin yanında kaldıklarını ve sadece spor ve ders yoluyla değil, farklı insanları tanımanın dünyaya bakış açısını geliştirdiğini söyledi.

Senna ve diğer öğrencileri ağırlayan Tracey Warren Türkiye’den programa katılan öğrencilerin İngilizce bilgileri ile basketbol yeteneklerinden çok etkilendiklerini belirtirken, Marietta High School Müdürü Leigh Colburn, bu tür programların çocukların bütünsel gelişimlerine faydası olduğunu söyledi. Tarsus Amerikan Koleji Okul Direktörü Charles C. Hanna’da Tarsus Amerikan Koleji’nin IB programı ve değişim programlarıyla bölgenin dünyaya açılan kapısı olduğunu belirterek, Senna Arman’ın başarısının önemini vurguladı.

Program çerçevesinde Marietta High School’dan seçilmiş olan 14 öğrenci de 23 Mart- 5 Nisan 2014 tarihlerinde Mersin, Adana ve Tarsus’a gelerek, Türkiye’nin tarihi ve kültürel değerlerini, Türk misafirperverliğini tadacaklar. 

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10168,12%1,12
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2442,48% 0,74
  • Ç. ALTIN

    3909,59% -0,34